وبلاگ دانشجویان رشته راهنمایی و مشاوره دانشگاه رازی
خبرگزاری فارس: روانشناس و استاد دانشگاه تهران با تشریح دلایل افت تحصیلی دانشجویان در ترمهای نخست تحصیل گفت: دانشجویان برای غلبه بر این مشکل باید برای مدیریت زمان برنامهریزی کنند. به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، بهرامی روانشناس و استاد دانشگاه تهران پیش از ظهر امروز دوشنبه در جشن "رهپویان مهر " دانشگاه الزهرا که برای دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه برگزار شد، با بررسی مشکلات زندگی دانشجویی در ترمهای نخست ورود به دانشگاه و ارائه راهکارهای مقابله با آن اظهار داشت: برخی از دانشجویان بعد از قبولی در کنکور و در ترمهای نخست تحصیلی دچار آسیبهایی میشوند که مهمترین آنها در سال نخست تحصیلی به افت انگیزشی مربوط میشود.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی دانشجویان در اوایل تحصیل دانشگاهی کم شدن توان و انگیزه مطالعه و علمآموزی بعد از ورود به دانشگاه است که این اتفاق پس از یک دوره زمانی فشرده که به مطالعه منابع کنکور اختصاص یافته رخ میدهد.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه در نتیجه این مشکل توان رقابت و درس خواندن دانشجویان کاهش مییابد، گفت: مهمترین مشکل دانشجویان در این شرایط بحران اعتماد به نفس است که بسیاری از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه با آن مواجه میشوند.
بهرامی در بخش دیگری از سخنان خود برای ایجاد تحول و غلبه بر این مشکلات راهکارهایی ارائه کرد و یادآور شد: برای مقابله با مشکلاتی که دانشجویان پس از ورود به دانشگاه با ان مواجه می شوند لازم است که اهداف خود را مشخص کرده و زندگی را بر اساس یک قاعده منظم تعریف کنید.
وی مدیریت زمان را مهمترین راه غلبه بر مشکلات خواند و خاطرنشان کرد: مدیریت زمان ، زمانی تحقق مییابد که سبک زندگی افراد تغییر کند یعنی ابتدا باید روش و قاعده زندگی را به درستی تعریف کرد.
این روانشناس در خصوص نحوه تعیین اهداف برای دانشجویان نیز تصریح کرد: اهداف باید مطابق با انتظارات خود و اطرافیان تنظیم شود که البته برای تنظیم آن باید تنوع لازم را نیز در نظر گرفت و کارهای مختلفی را برنامهریزی کرد.
بهرامی در بخش دیگری از سخنان خود مهمترین مانع در تحقق درست مدیریت زمان را استفاده نابه جا از تلفن دانست و گفت: اکنون که تلفن همراه به یک وسیله عمومی در جامعه تبدیل شده است این مشکل کمی پررنگتر میشود و این گونه در دسترس بودن همیشگی یک الگوی اشتباه در روند مدیریت زمان خواهد بود.
وی با انتقاد از استفاده تعدادی از دانشجویان از تلفن همراه در دانشگاه در کلاسهای درس خاطرنشان کرد: در برخی مواقع لازم است که برای موفقیت در مدیریت زمان و غلبه بر برخی مشکلات تلفن خود را خاموش کنید.
این استاد دانشگاه تهران در پایان تعلل و تأخیر در انجام امور و گپ و گفت معمولی را از دیگر موانع تحقق مدیریت زمان خواند و یادآور شد: این مسئله باتوجه به ویژگیهای خاص بانوان که تخصص ویژهای در برقراری ارتباط کلامی دارند، شدت بیشتری دارد.
Design By : Pichak |