سفارش تبلیغ
صبا ویژن




























وبلاگ دانشجویان رشته راهنمایی و مشاوره دانشگاه رازی

شهرستان روانسر

 موقعیت جغرافیایی :
         شهرستان روانسر از شهرستانهای استان کرمانشاه با مرکزیت شهر روانسر است ، جمعیت این شهرستان در آخرین سرشماری در سال 1385           با 45324 نفر بوده است .
         شهرستان روانسر ( نیکور باستان ) در حدود 55 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه9 و در دامنه کوه یله ور ( کوهستان شاهو ) قرار دارد از ارتفاعات بزرگ آن می توان به ماه زرد ، انجیر ، شور و طاقه چرمی اشاره کرد . چشمه بزرگ سراب کنی خانی در روانسر سرچشمه اصلی رودخانه9 قره سو است . از دیگر رودخانه های اطراف آن یکی وشکه رو در شرق آن و دیگری گراب یا آوی خر در جنوب غربی آن است دو چشمه بزرگ سراب جاوری و سراب بروارین در نزدیکی روانسر واقع اند .
وجه تسمیه :
نام این شهر به سبب وجود سراب و رود قره سو از آنجا سرچشمه می گیرد ، روان ( سروان ) انتخاب شده است .
آب و هوا :
         آب و هوای شهرستان نسبتاً سرد و مربوط بوده و از میزان بارش سالیانه چشمگیری برخوردار است . رد نقاط کوهستانی این شهر آب و هوای سردتری و کنار رودخانه ها معتدل تر است .
اقتصاد شهرستان :
         اقتصاد شهرستان عمدتاً متکی به کشاورزی و دامداری است . تنها کارخانه توپ دست دوز ایران در شهر روانسر مستقر است که به 30 استان و هزار شهر در ایران توپ دست دوز صادر می کند . سلانه حدود 350 هزار توپ دست دوز در آن شهر تولید می شود که تمام آن توسط زنان تولید می شود .
         در شهرک صنعتی روانسر کارخانه های تولیدی از قبیل شیر روانسر ، کارخانه آرد ، دام و طیور ، کشتارگاه مرغ زاگرس ، شیرین غزل ، روغن حیوانی شاهو ، گاوداری بزرگ روانسر و ... مشغول فعالیت می باشند که اشتغالزایی چشمگیری را در سطح شهرستان به دنبال داشته است .
سابقه تاریخی :
         روانسر دارای آثار پیش از تاریخ مهمی است و از این لحاظ در باستان شناسی غرب کشور جایگاه ویژه ای دارد . قدیمی ترین آثار سکونت در اطراف روانسر به دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی باز می گردد که بیش از حداقل 50 هزار سال تا 12 هزار سال پیش را شامل می شود که بقایای آنها در غارهای کولیلن و جاوری و همچنین رودخانه گراب   ( آوی خر ) یافت شده است .
         از دیگر کشفیات قدیمی روانسر یک دندان آسیای فیل است که مربوط به دوران یخبندان است و در نزدیکی شهرک روانسر کشف شده است .
         از آثار مهم روانسر می توان تپه موسایی ، دخمه روانسر ( گور صخره ای یا تاق فرهاد ) غار قوری قلعه در بخش شاهو ( بزرگترین غار آبی آسیا ) را می توان نام برد .
زبان مردم این شهر گویش کردی سورانی است .
مشاهیر روانسر :
         از مشاهیر روانسر میرزا احمد داواشی ( شاعر ) ، استاد ملا عبدالمجید موحد نادری  ( مدرس ، مجتهد و شاعر ) ، شیخ محمد سعید نقشبندی ( مجتهد ، عارف و شاعر ) ، سید محمد طاهر هاشمی ( خوشنویس و نویسنده ) را می توان نام برد .
هنری :
هنر موسیقی کردی ، گلیم بافی ، قالی بافی ، گیوه بافی از هنر مردمان این دیار است .
روانسر مهد تمدن است تشریف بیارید واز دیدنش فیض ببرید در خدمت هستیم.

نوشته شده در سه شنبه 89/9/23ساعت 8:22 صبح توسط حمیرا ویسی نظرات ( ) |


Design By : Pichak